HOE OUD BEN JIJ?

De CinekidClub is de "doe het zelf" website van Cinekid voor kinderen!
Om te beginnen klik je hieronder eerst op je eigen leeftijd!
3d1
#3D#Cinekid Applab

APP VAN DE MAAND: QUIVER 3D EN DRAW IN 3D

APP VAN DE MAAND: QUIVER 3D EN DRAW IN 3D

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter

Deze maand licht de AppLab-redactie twee apps uit waarmee je op een bijzondere manier kan tekenen. Quiver 3D (iOS en Android) laat je tekening tot leven komen, terwijl je met Draw in 3D (iOS) je eigen getekende 3D-tekening zelfs kan printen met een 3D-pinter.

QUIVER 3D
BESCHIKBAAR VOOR ANDROID EN IOS

Je kleurplaat komt tot leven met deze augmented reality* app.

Je kleurt een kleurplaat in en houdt je tablet of smartphone erboven. De kleurplaat wordt dan opeens driedimensionaal en het vogeltje of vliegtuig dat je net hebt ingekleurd, gaat rondlopen of vliegen.

Om deze app te kunnen gebruiken, moet je eerst op www.quivervision.com een kleurplaat downloaden en uitprinten. Voor sommige kleurplaten moet je betalen, maar er zijn ook gratis kleurplaten. Als je de kleurplaat hebt ingekleurd, open je de app en druk je op play. Houd de tablet of smartphone boven de kleurplaat en de kleurplaat komt tot leven. Je kunt de 3D-figuren groter en kleiner maken en foto’s maken van jouw driedimensionale creaties.

Quiver is met begeleiding al leuk vanaf jonge leeftijd. Om hem zelfstandig te gebruiken moet je wel wat ouder zijn. Voor het downloaden en uitprinten van de kleurplaten is in elk geval een ouder nodig.

*De term augmented reality wordt gebruikt om aan te geven dat er via een scherm een extra laag over de werkelijkheid gelegd wordt. Vaak is deze laag interactief en kan gebruikt worden om extra informatie te krijgen over de omgeving. Op deze manier worden de fysieke en de virtuele wereld gecombineerd.

 

DRAW IN 3D
BESCHIKBAAR VOOR IOS

Tekenen in 3D: het kan met deze app! Het vergt wel even wat concentratie, maar je kan hele mooie en gave dingen maken.

Draw in 3D is een echte doe-app, maar voor je aan de slag kan, is het goed om te weten hoe alles werkt. Helaas is de tutorial alleen in het Engels, maar daarom heeft de AppLab-redactie een kort overzicht gemaakt. Klik op de circel met het logo. Sleep hier vervolgens een lege cirkel naartoe en je kan starten met je 3D-tekening.

  • Met één vinger kan je lijnen trekken.
  • Door met twee vingers te schuiven in één richting laat je de lijn(en) draaien. Tijdens het draaien kan je ook blijven tekenen.
  • Met twee vingers kan je ook in- en uitzoomen. Laat je vingers uit elkaar gaan om in te zoomen en laat ze dichterbij komen om uit te zoomen.
  • Gebruik drie vingers om het object op het scherm te verplaatsen.
  • Met één klik op de lijn kan je een dieptemarker aanbrengen: een punt op een lijn van waaruit je verder tekent.
  • Met een dubbelklik kan je de lijn verwijderen óf de kleur van de lijn veranderen.

Er is ook een mogelijkheid om acties ongedaan te maken met het pijltje. Als je wil beginnen met een andere kleur lijn, klik je op de bol rechts onderin. Kies een nieuwe kleur en teken verder. Door deze bol groter of kleiner te maken met twee vingers, pas je de dikte van de lijn aan.

Als je tekening af is, kan je deze niet alleen opslaan, maar ook exporteren zodat je deze vervolgens met een 3D-printer kan printen.

Draw in 3D bevordert ruimtelijk inzicht en creativiteit en bevat geen advertenties of in-app aankopen.

CINEKID APPLAB

Wil je deze app downloaden of ben je benieuwd naar nog meer bijzondere apps? Download dan Cinekid AppLab; een hulpmiddel in de vorm van een gratis app zodat ouders, leerkrachten en begeleiders gemakkelijk originele, artistieke en educatieve apps kunnen vinden. Download hem via iTunes of via de Google Play Store.

De Cinekid Club is mede mogelijk gemaakt met de financiële steun van SNS REAAL Fonds en door het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst).